Activiteiten

Wilt u meer actie, cultuur of winkelen er zijn voldoende pretparken, musea, jaarmarkten en steden in de omgeving en net over de grens.

Maar ook voor die genen die actief, cultureel, of educatief aan de gang willen is er in de omgeving veel te beleven.

Met Pasen zijn er veel paasbaoke’s. Met In Bentelo de landelijk bekende paasparty. Met hemelvaart het traditionele dauwtrappen gecombineerd met diverse dauwfestivals. In de zomermaanden zijn er veel Twentse streekmarkten en heeft bijna ieder buurtschap of dorp zijn eigen school of volksfeest.  Met diverse activiteiten zoals combine- en maaimachine en tractorraces meestal gecombineerd met een kermis.

Aan het eind van het jaar is er weer het traditionele midwinter hoorn blazen. Meestal gecombineerd met avondwandelingen of kerstmarkten.

De fietsers kunnen met hemelvaart beginnen met de Deldense fiets meerdaagse in de zomer gevolgd door de Markelose fiets 4 daagse en afsluitend in de herfstvakantie de Goorse herfst vierdaagse.

Kunst en cultuur liefhebbers kunnen hun hart ophalen op de vele evenementen en festivals in Diepenheim en Delden. Daar zijn ook vele galerieën gevestigd.

Maar wat dacht u van een middagje forelvissen, toeren met een buggy, solex of een kever uitje. Ook voor off-road met motor, mountain bike of 4×4 is er regelmatig een evenement.

Voor hippisch Logement – Klik hier

Voor hippische dagtochten – Klik hier

Voor ezelwandelingen – Klik hier

Voor de activiteiten kalender – Klik hier